Prajitura Fanta

de mirela0911 in Prajituri, 7 Iun 2015 | 12046 vizualizari

 

Demult nu mai facusem prajitura Fanta, insa de data aceasta, la solicitarea fiului meu am executat-o! Reteta mea nu este cu branza, cum am vazut aici la toate retetele, ci cu crema de vanilie si cocos. Asa ca, va prezint reteta mea!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 50 g nuca de cocos

Pt. glazura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 750 ml suc de portocale Fanta
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-a intarit spuma, se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna cate putin peste albusuri si se amesteca. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma in doua reprize, amestecand cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentru cca 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Crema: Praful de budinca se amesteca cu zaharul si laptele apoi se pune pe foc mic, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, se adauga nuca de cocos.

Se intinde crema peste blatul racit si se da la frigider, timp in care se prepara glazura.

Glazura: Cele 2 plicuri de budinca se amesteca cu 2 lg de zahar si fanta. Se pune pe foc si se amesteca din cand in cand cu ajutorul unui tel. In moentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca continuu pana ce glazura va deveni sticloasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand mereu.

Dupa ce s-a racit, se toarna peste crema, se niveleaza si se da la rece. Dupa ce s-a intarit bine glazura, se poate portiona si servi.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca untul folosit la crema sa fie de calitate.

2

Se poate prepara blatul galben, inlocuind cacaoa cu faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (27)

simona72 1

08.06.2015, 07:24

Nici eu nu am mai facut-o demult...foarte buna!!

Gicuta 1

09.06.2015, 09:18

AdygioKitchen 1

15.08.2015, 21:01

Arata foarte bine
Am si eu 2 retete de prajitura Fanta
Prajitura Fanta http://adygio.com/prajitura-fanta-reteta-video/
Prajitura Fanta fara coacere http://adygio.com/prajitura-fanta-fara-coacere/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta