Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2017 | 32372 vizualizari

 

Habar nu am de ce-i zice Figaro, sa aiba legatura cu Barbierul din Sevilla a lui Rossini, posibil, poate si pe vremea aia se manca asa o prajitura, inventata chiar de Figaro....dar ce sa mai lungim introducerea sa trecem direct la cuprins si actiune...Figaro-n sus, Figaro-n jos.....un deliciu.....cu zmeura, nuca si bezea...
Pentru Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, oua, nuca, margarina, gem.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea
  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 500 g gem de zmeura ( am pus mai mult de jumatate dintr-un borcan de 800 g)
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea:

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat,  le-am mixat foarte bine, pana ce zaharul s-a topit. Apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esentele de rom si vanilie, apoi am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus.

In tava tapetata, am intins blatul uniform, apoi am adaugat gemul de zmeura si la final, bezeaua cu nuca, am uniformizat si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca. 40 min, cand a inceput sa se rumeasca, am stins focul si am lasat tava in cuptor sa se usuce bine bezeaua. Cu ajutorul unui cutit zimtat, am portionat prajitura inca calduta.

Incearca si reteta de Prajitura cu gem de prune si aluat razuit, un desert foarte gustos sau poti incerca reteta de Prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci, foarte delicioasa. 

Iti recomandam si Prajituri cu nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu albusuri si biscuiti Oreo