Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 11 Iul 2012 | 91546 vizualizari

 

Am vrut sa readuc in atentia vizitatorilor mei aceasta prajitura pe care am refacut-o datorita consistentei pufoase si cremoase pe care o are .Reteta este una veche,preferata de mine, si o am de la dna.Tanta ,o doamna foarte iscusita si priceputa in ale gatitului !:)
Este absolut delicioasa !
Am tinut sa o refac si datorita faptului ca nu eram foarte multumita de fostele fotografii;nu ca astea sunt foarte grozave!:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci pisate
  • 1 lingura cu bicarbonat
  • 4 linguri cu miere
  • 1 varf de cutit cu sare
  • faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime 
  • 1 cana nuci pisate 
  • 80 gr.zahar farin vanilat 
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana capata o culoare aramie .

Crema: Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” si stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi: foaie-crema;foaie crema …; oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii.  

Décor: 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema.

Punem prajitura cremoasa si frageda la rece, pentru cateva ore si portionam.   

Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana.

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Valclaudia 1

03.11.2013, 20:06

tare bine arata! Favorite scrie pe ea....

ryta 1

29.03.2014, 08:01

MIUTA 1

14.04.2014, 12:56

Ma tenteaza sa fac aceasta prajitura.Arata grozav !!!
Adina te rog frumos sa-mi spui ce fel de bicarbonat sa folosesc,de sodiu sau de amoniu?Multumesc,pupici !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere