Prăjitura Greta Garbo

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 9355 vizualizari

 

O prăjiturică foarte bună,care se apropie destul de mult ca şi gust de cel al cozonacului.Prăjitura asta o aveam de mult pe lista de aşteptare şi mă bucur că i-a venit în sfârşit rândul.
Totuşi ,dacă ar fi s-o refac,aş renunţa la glazura de ciocolată şi aş pudra-o cu zahar.

 

INGREDIENTE

Foi (4 foi în tava de 38x25 cm):

  • 750 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 g smântâna 18% grasime
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de lamâie

Umplutura:

  • 400 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1 borcan gem de caise (aproximativ400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • O lingura zahar pudra
  • Frisca lichida cât să subţieze ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Greta Garbo:

Mai întâi am pregătit aluatul pentru foi,deoarece trebuie sa stea la dospit.

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar si am amestecat ca sa se lichefieze.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,am adaugat apoi câte un ou,mixând în continuare.

In continuare am adaugat drojdia,smântâna ,faina amestecata cu sarea si aromele.

Initial pusesem 500 g faina,dar mi s-a parut prea putina,asa ca am mai adaugat 250 g.

Rezulta un aluat destul de „consistent” pe care l-am lasat la dospit 40-50 de minute.

Cât timp a dospit aluatul pentru foi,am macinat nuca si am amestecat-o cu zahar.

Am tapetat tava cu hârtie de copt si am mai taiat o hârtie de dimensiunea tavii,de care m-am ajutat pentru a transfera foile în tava.

Dupa ce aluatul a dospit,l-am împartit în 4 parti,pentru cele 4 foi.

Am întins fiecare foaie pe hârtie,am presarat cu faina ,am rulat-o împreuna cu hârtia pe facaleţ si am transferat-o în tava.

Am asezat-o astfel încât hârtia sa ramâna deasupra,apoi am desprins hârtia de pe foaie.

Am pus un strat de gem si am presarat nuca.

Am pus urmatoarea foaie,la fel ca si pe prima si tot asa cu celelalte doua foi.

Foaia de deasupra am înţepat-o cu o furculita.

Am mai lasat tava acoperita cu un prosop curat înca 30 de minuta ca sa mai dospeasca.

Am pus tava la cuptor,la 180 de grade timp de 40-45 minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este coapta.

Am lasat sa se raceasca si apoi am pregatit glazura.

Ciocolata rupa bucati,am pus-o pe baie de aburi,am adaugat o lingura de zahar pudra si frisca pana la consistenta potrivita.

Am pus peste prajitura racita.

Am taiat dupa ce glazura s-a întarit.

 

S-aveţi poftă  !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

16.06.2014, 08:32

Lia,nici eu nu ma inghesui la pregatit prajituri cu foi,dar aceasta e foarte simpla pentru ca nu se coc foile separat,se intind usor si nu e nevoie de prea mult timp pentru pregatirea ei.

laura_n 1

16.06.2014, 15:40

big like! cred ca ma bag si eu la una )

- Andreea - 1

17.06.2014, 22:05

Cum de am ratat eu asa bunatate ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat ras