Prajitura insiropata

de Michelle in Prajituri, 4 Dec 2009 | 13175 vizualizari

 

delicioasa

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 oua,
  • 10 lg zahar,
  • 10 lg faina,
  • esenta vanilie.
  • sirop:
  • 500 ml apa,
  • 3 lg cacao,
  • 100 gr zahar ,
  • esenta rom.
  • glazura:
  • 200 gr ciocolata menaj,
  • 50 ml frisca lichida.
  • ornare:
  • frisca lichida 200 ml

 

Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata:

Se face un blat din ingrediente..blat padispan.

Sirop:punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit.

Glazura:se topeste ciocolata in 50 ml frisca

Ornament:frisca se bate batz.

Blatul se taie in 24 bucati. Se aseaza pe un platou se insiropeaza fiecare bucata din abundenta, se glazureaza si apoi se orneaza cu frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

merceleo 1

24.01.2012, 09:17

Nu pui zahar in frisca de ornat?

diaconta 1

24.01.2012, 09:32

@Merceleo,frisca lichida in general este deja indulcita,exceptie facand smantana pentru frisca sau frisca naturala.Eu prefer frisca neindulcita pentru ca adaug zahar foarte putin sau deloc daca o combin cu o crema care este dulce.

Michelle 1

26.01.2012, 16:00

cu e frisca Hulala ce am folosit nu isi ami are rostul zaharul..acum depinde ce frisca folosesti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]