Prăjitură însiropata Revani

de mirela0911 in Prajituri, 4 Noi 2014 | 4674 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1 cană chefir
  • coajă rasă de portocale
  • 1 cană gris
  • 2 căni făină albă
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 3 căni apă
  • o cană și jumătate de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Pt.decor:

  • nucă măcinată
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură însiropata Revani:

Se prepara siropul. Se pune apa la fiert cu zahărul sa dea cateva clocote dupa care se lasa la răcit. Se stoarce o lămâie iar zeama se amestecă cu siropul.

Într-un bol se amestecă faina, grisul si praful de copt. Se lasă deoparte. 

Se bat ouăle bine cu zaharul și un praf de sare. Se adaugă alternativ uleiul si chefirul și se amestecă cu telul. Se pune coaja de portocală si amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizează bine după care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace aproximativ 35-40 de minute (se testează cu scobitoarea) apoi se scoate din cuptor. Se lasă puțin să se răcească apoi se taie bucăți in tavă.

Cu o lingură punem siropul încet peste prăjitură pt a absoarbe cât mai bine. Iese o prăjitură foarte bine insiropata. Se ornează cu nucă măcinată și se servește cu mare plăcere.

Poftă bună! 


TIPS-URI

1

Se pot folosi și alte arome.

2

Se poate orna cu cocos, fistic, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură însiropata Revani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani cu mure