Prajitura japoneza

de Panacris in Prajituri, 19 Noi 2012 | 31393 vizualizari

 

O prajitura fina si delicioasa! Avanpremiera, ptr sarbatorile care se apropie cu pasi repezi ;)

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • unt (margarina Rama) 140 g.,
  • zaha tos 140 g.,
  • nuci tocate marunt 140 g.,
  • praf de copt 1 plic,
  • albus de ou 4 bucati,
  • faina 100 g,
  • CREMA
  • galbenus de ou 4 bucati,
  • zahar tos 140 g.,
  • GLAZURA:
  • zahar tos 70 g.,
  • cacao 4 linguri,
  • unt (margarina Rama) 70g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura japoneza:

Se amesteca energic zaharul cu untul moale pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nucile macinate ai albusurile de ou batute spuma, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza toate ingredientele. Intr-o tava tapetata cu foaie de pergament se toarna aluatul obtinut si se pune la copt in cuptorul preincins, cca. 45 de minute la foc mic.

Intre timp se amesteca galbenusurile vcu zaharul, pana se onbitne o crema spumoasa, care se toarna peste foaia coapta, se mai pune la cuptor ptr cca. 10 minute, la foc mic.

Pentru glazura se amesteca  zaharul cu 1 lingura de apa, cacao la foc mic pana se subtiaza, apoi se adauga untul rece si se amesteca energic pana seomogenizeaza compozitia. Glazura de ciocolata, se toarna peste prajitura rece, se lasa la odihna, si se taie a doua zi cu un cutit incalzit;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura japoneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]