Prajitura Kati

de Alexandra Elena in Prajituri, 25 Apr 2012 | 40531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 150 g margarina(untura)
  • 3 galbenusuri
  • 1praf de copt
  • lapte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune(caise)
  • 150 g zahar farin
  • 150 g unt/margarina
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kati:

Faina se freaca cu untura/margarina, se adauga cele trei galbenusuri, zaharul tos, praful de copt se stinge cu otet adaugandu-se putin lapte.

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii, la foc mediu, aprox 10 min(se scot imediat de pe tava, altfel se intaresc).

O foaie se faramiteaza bine, se inmoaie in lapte caldut, se adauga zagarul farin, gemul, cacaoa, untul/margarina, esenta de rom, dupa gust.Se amesteca si se obtine o crema.

Se umplu cele 2 foi.Deasupra se pun cele 3 albusuri, batute pe aburi cam 4-5 minute. Se pudreaza cu ciocolata rasa sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Msclaudish 1

26.04.2012, 21:07

foarte buna are gust ca, compozitia de la eugenie dar nu mia iesit compozitia care se pune deasupra cu albus de ou la baie mari,in rest este foarte buna!

Teo 1

26.04.2012, 23:59

este grozava, eu am acesta reteta de la o ardeleanca!

Alexandra Elena 1

11.10.2012, 22:41

la glazura se adauga si 3-4 linguri de zahar.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de pere si scortisoara