Prajitura Kotanyi

de Patty in Prajituri, 23 Ian 2016 | 6674 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
    • 1 ou;
    • 120g zahar;
    • 80 g unt;
    • 2 linguri miere de albine;
    • 3 linguri lapte;
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
    • 2 linguri de cacao;
    • 300 g faina;
    Pentru crema:
    • 400 g ciocolata alba Heidi;
    • 400 ml frisca;
    • 5 g gelatina;
    • coaja de lamaie de la Kotanyi;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kotanyi:

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm.Se coc la foc potrivit cam 15 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele.Pentru un gust mai bun,se poate adauga coaja de lamaie.

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider.Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema , se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Prajitura Kotányi se serveste glazurata deasupra cu "ciocolata alba cu merisor si portocala HEIDI".

TIPS-URI

1

Gelatina nu se fierbe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kotanyi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

28.01.2016, 18:11

Este o prajitura delicioasa!

Patty 1

29.01.2016, 22:20

mihaelar63 1

29.01.2016, 23:32

Buna praji !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate