Prajitura Maria

de Lavinia in Prajituri, 27 Iun 2013 | 26222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2:
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml lapte rece
  • 400 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 100-130 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria:

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adauga galbenusurile ,uleiul ,apa rece si esenta. Separat amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontal.

Sirop:

Pune zaharul la caramelizat pana prinde culoarea chihilimbarului apoi adauga apa si lasa sa fiarba pana se topeste complet zaharul. La final adauga romul.

Crema :

Intr-un bol incapator mixeaza praful creme ole cu laptele si frisca pana se intareste.

Asamblare:

Blat,1/2 sirop,crema de ciocolata,blat ,restul de sirop si crema de capsuni. Lasa prajitura la rece minim 4-5 ore. Portioneaza prajitura in bucati potrivite(15).

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe foc mic apoi decoreaza fiecare prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

Lavinia 1

28.06.2013, 09:52

Multumesc Bya

babi5 1

26.08.2013, 20:15

Rahela Velicu 1

22.03.2016, 12:00

la favorite sa o facem cat mai curand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolată