Prajitura marmorata cu crema de vanilie

de Dea_Dea in Prajituri, 2 Mai 2013 | 4831 vizualizari

 

O prajitura gustoasa si aratoasa!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 250 ml frisca
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu crema de vanilie:

BLAT:

Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa, si se pune deasupra.

Tava are 20x30 .

Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 min. Se scoate la racit pe un gratar si se taie in doua.

CREMA:

200 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in castron cu 50 ml lapte , iar cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul mestecand continuu pana se ingroasa, iar apoi se lasa la racit.

Frisca se bate, si se incorporeaza pe rand in crema rece.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA:

Ciocolata taiata bucati sau rasa se pune la topit cu frisca. se omogenizeaza si se pune deasupra

ASAMBLARE:

Cele doua parti de blat se insiropeaza. Se pune blat , un rand de crema, cealalta parte de blat , iar crema si deasupra glazura.

Sa o savurati cu placere!!

TIPS-URI

1

In crema se poate pune si cacao daca se doreste.

2

La ornat se poate folosi in loc de glazura , ciocolata neagra rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie