O prajitura foarte buna...pe gustul familiei mele...multumesc Julie pentru reteta.
Nu mi-a iesit la fel de frumoasa ca si a ata dar a fost si inca mai este delicioasa
Blat:
Cremă:
Decor:
Blat:
Se separă ouăle. Se bat bine albușurile cu zahărul, se adaugă galbenușurile frecate cu un praf de sare și cu uleiul turnat puțin câte puțin, ca la maioneză. La sfârșit se incorporează esența și făina amestecată cu praful de copt. Se imparte compoziția in două parți egale. O parte se amestecă cu cacao iar o parte va rămâne albă. Se pune aluatul in două pungi cu ajutorul cărora se vor trasa linii alternante albe și negre intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasă să se răcească, se scoate din tavă si se taie in două pe orizontală.
Crema:
Se pune compotul de vișine intr-un vas impreună cu praful de budincă si zaharul, și se fierbe până când se ingroașă. Compotul poate fi înlocuit și cu suc natural de vișine.
Asamblarea:
Se umple blatul cu 1/3 din cremă, restul se intinde deasupra. Peste cremă se așează vișine din compot și se toarnă gelatina roșie, preparată conform instrucțiunilor de pe pachet , cu compot de vișine. Se lasă prăjitura la rece să se inchege jeleul. Se taie după preferință.
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-cu-jeleu-de-viine-16923.html