Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)

de MIUTA in Dulciuri, 20 Oct 2011 | 20196 vizualizari

 

Reteta nr.200

 

INGREDIENTE

  • FOI(2 bucati)
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gris(macinat)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 500 ml lapte condensat
  • 500 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • putina coaja de portocala rasa fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte):

Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand.

Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se amestece toate ingredientele. Am adaugat laptele,uleiul si mierea.Am mixat usor toate ingredientele. La sfarsit se adauga albusul batut tare.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava de 35/25,unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru cca 12 minute. Se scoate din tava cu hartia de copt si se da la rece. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie care se prepara din jumatatile de  ingrediente ramase.

Dupa ce foile sunt gata si sunt racite ne apucam de crema. Gelatina se pune in lapte si se da la microunde la foc mic pentru un minut. Se bate frisca tare,se adauga laptele condensat,coaja de portocala si laptele cu gelatina. Se amesteca bine(eu am folosit mixerul)toate ingredientele un minut.

Se pune crema intre blaturi si se lasa la rece in frigider pentru 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Am taiat bucatile de prajitura in functie de preferinte.Copiilor(nepoti) le-am taiat feliile sa semene cu Kinderul din comert si au fost foarte incantati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

orin 1

29.12.2011, 13:43

Arata super prajitura.As vrea sa o fac si eu acum de revelion...crezi ca ar fi o problema daca as baga si niste zmeura proaspata prin crema?

alinutzika 1

29.12.2011, 14:00

f bun...si eu am facut!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 16:47

papa bun

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si visine