Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

de Catalina L in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 3382 vizualizari

 

Gavottes = clatite dantela-uscate
Cunoasteti istoria lor?
Totul porneste de la o clatita uitata pe foc la Quimper in Bretania in 1893.
Autoarea Marie-Catherine Cornic decide sa o ruleze si sa o deguste...
Mica clatita uitata a devenit crocanta, gustoasa si lejera- o bunatate.
Astfel reteta clatitei dantela este nascuta si de atunci conservata.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet de gavottes (clatite dantela-uscate)
  • -parfait de înghețată cu menta si fistic - reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/09/parfinghetata-de-menta-cu-fistic.html
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes:

Demulati înghețata.

Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic.


Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul.

Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2.

Alternati gavottele si feliile de parfait.

Serviti imediat. 

Este delicios: crocantul gavottelor se amesteca la perfectie cu parfumul prospat al mentei si cu onctuozitatea înghețatei...yam yam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

21.09.2015, 10:32

Ce bunatate ai facut!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:06

Catalina L 1

21.09.2015, 19:58

pe toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait de nugat