Prajitura Mix

de rena in Prajituri, 29 Dec 2013 | 26244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250gr. zahar
  • 200ml.ulei
  • 200 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100ml.lapte
  • un plic de crema ciocolata
  • 300ml. frisca lichida dulce
  • o cutie de frisca stabila
  • o cutie de piscoturi de sampanie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mix:

Blat:

Separam albusurile  si le batem cu un praf de sare si jumatate din zahar pana facem o spuma lucioasa.

Glbenusurile le frecam cu celalanta jumatate de zahar pina se topeste.Incorporam cele doua mixuri,adaugam si uleiul si batem cu mixerul pina se amesteca bine. 

Amestecam faina cu praful de copt si il cernem in mixoul obtinut, cu o spatula amestecam usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie, punem la cuptor incalzit la 180 de grade pentru 15-20 min.Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca.

Punem intr-o cana lapte  si inmuiem piscoturile le punem pe deasupra la blat.

Batem crema de ciocolata cu 100ml. lapte si o adaugam pe deasupra piscoturilor.

Batem la mixer frisca stabila si incet incet adaugam si frisca lichida,o punem pe deasupra , peste  crema de ciocolata.

Pe deasupra ornam  cu ce avem si cu ce ne place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

rena 1

29.12.2013, 14:49

ai dreptate bucatars am sarit peste ulei am modificat multumesc mult

laura_n 1

30.12.2013, 17:13

arata super!

anamaria33 1

07.08.2014, 07:12

Sunt bune si puscoturi simple?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii