Prăjitură Negresă

de ionix in Prajituri, 9 Apr 2010 | 15490 vizualizari

 

reteta de negresa o am de la soacra… cu mici modificari :D

 

INGREDIENTE

  • o cana si ½ zahar
  • 5 oua
  • O cana cu varf de faina
  • ½ cana lapte
  • 6 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • O cana cu nuca tocata marunt
  • 1 plic praf de copt
  • O esenta de rom
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Negresă:

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao.

Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit.

Din compozitia de lapte pui 20 de linguri intr-un bol si adaugi restul de 2 linguri cu cacao. Amestecul cu restul de cacao se da la racit si se va folosi la glazura.

Laptele racit, nu cel pt glazura, se pune intr-un bol mare si adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le turnam incet peste laptele cu galbenusuri.

Se amesteca de jos in sus si continuam sa amestecam asa adaugand faina cu praful de copt.

Dupa ce am incorporate si faina, punem nucile si romul amestecand tot de jos in sus.

Intr-o tava punem hartie de copt si turnam compozitia.

Se da la cuptorul incins la foc mediu timp de 20-25 de min. se face testul cu scobitoare inainte de a scoate prajitura.

Se lasa un pic la racit si apoi turnam glazura.

Dam la rece cateva ore si apoi ornam cu frisca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am taiat nucile si nu le-am macinat pt ca mi-am dorit sa iasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Negresă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

13.04.2010, 18:46

pai si ce o mai tii, doneaz-o ca tu am inteles ca nu poti acum!
hai ca dau la schimb o felie de tort de la mine peste 2 saptamani face fata mica un an si iar o pun de un tort.Caut pe aici sa vad ce ide de creme mai adun.

ionix 1

14.04.2010, 21:29

iar o pui de tort? ehe, harnicuta ca o albinuta esti... am donat-o mamei, nu mai am

silvi0ara 1

15.04.2010, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon