Prajitura Noire

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Iun 2011 | 21559 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Licuta Marin si de atunci mi-am dorit sa o fac. Pentru o cioco-dependenta ca mine aceasta prajitura a devenit un fel de obsesie…

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 170 gr biscuiti de cacao
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata lapte
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.

Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.

Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.
Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gherute de pisica