Prajitura Noire cu castane

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 5165 vizualizari

 

Pentru ca ador ciocolata si pentru ca trebuie sa duc bunataturi acasa (avem o sarbatoare in familie) am facut si aceasta delicatesa .
Ma iertati daca v-am inebunit azi cu dulciurile

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata (55% cacao)
  • 50 g unt
  • 200gr piure de castane
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu castane:

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.

Pe fundul tavii punem piureul de castane  farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .

Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.

Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca  energic cu untul care este la temperature camerei  si cu praful de sare  . Sarea intensifica aroma ciocolatei .

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .

Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .

Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .

O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.

Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .

Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.

Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

TIPS-URI

1

ciocolata pe care o punem poate sa fie de orice fel

2

daca nu place ciocolata amaruie atunci optatai pentru una simpla cu lapte

3

se pot adauga alune macinate , visine ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

01.11.2013, 22:33

Asta-i tare buna!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:10

aici trebuie apreciata reteta, nu trebuie sa ne ia de ochi culorile

merge in favorite

anca_rm 1

04.11.2013, 09:52

va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem