Prajitura "Padurea Neagra"

de Criss in Prajituri, 31 Ian 2012 | 14338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 lingura ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • -250 g mascarpone
  • -4 linguri zahar pudra
  • -300 ml frisca
  • Pentru jeleul de visine:
  • -400 g visine
  • -150 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 plic praf de budinca de vanilie
  • Pentru sirop:
  • -100 ml suc de visine
  • -2 linguri zahar pudra
  • -esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Padurea Neagra":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema
batem mascarpone cu zaharul pudra si adaugam frisca batuta.

Pentru jeleul de visine, se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Asamblare: blat insiropat, jeleu, crema, blat insiropat, jeleu.

Ornam cu moturi de frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (33)

jolygina 1

03.02.2012, 18:20

foarte buna

Alinutza80 1

05.12.2012, 15:20

Toamna07 1

05.12.2012, 17:50


Lesin!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de iarna