Prajitura Parlament

de dariadeea in Prajituri, 22 Mai 2013 | 24671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani cu nuca prajita
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml frisca
  • 400 g fineti
  • 1/2 kg de biscuiti simpli
  • o canita de cafea
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament:

Mai intai am pus nuca intr-o tava si am dat la cuptor pt a se coace putin, dupa care am macinat sa iasa cam 7 linguri, iar restul am rupt-o cu mana in bucati mai mici.

Am uns o tava cu margarina,am pus nuca prajita atat cat sa acopere toata suprafata.Am separat albusurile de galbenusuri.Cele 7 albusuri le-am batut bine cu 7 linguri de zahar,am adaugat 7 linguri de nuca macinata, 3 de faina si praful de copt.Dupa ce compozitia este omogenizata se torna in tava peste nuca si se da la cuptor la 180 de grade, pana trece testul cu scobitoarea(cam 20-30 de min).Scoateti din cuptor cand este gata.Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un platou dreptunghiular,nuca trebuie sa fie deasupra.Am pus peste crema de fineti apoi am asezat biscuitii inmuiati un pic in cafea.

Cele 7 galbenusuri le-am amestecat cu 7 linguri de zahar si le-am pus la baie de aburi amestecand bine pana se ingroasa putin.Am lasat la racit dupa care am amestecat cu frisca batuta bine.Compozitia obtinuta am pus-o peste biscuiti.Am ornat cu cacao.

Se portioneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem