Prajitura (pasca) cu branza

de cristina1985 in Prajituri, 1 Mai 2016 | 3205 vizualizari

 

Aceasta prajitura am facut-o intr-o oala de tort de 23 cm , iar ca masura am folosit un pahar de 250 ml. Va sfatuiesc sa intindeti aluatul inainte de a-l pune in forma (oala). Eu l-am intins cu mana si asa mi-a iesit. Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g margarina
  • 1 ou
  • 3/4 pahar zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins
  • 1 lamaie (zeama si coaja)
  • faina cat cuprinde ( eu am pus 300 g)
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 2 pliculete zahar vanilinat (sau o pastaie vanilie)
  • 3/4 pahar zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (pasca) cu branza:

Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica , care se tine la congelator 15 minute (pentru a se putea rade).

Umplutura:Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste aluatul din oala.

Se scoate aluatul de la congelator, se  da pe razatoare si se pune peste compozitia din oala.

Se tine la cuptor 60 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (pasca) cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca