Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata

de Criss in Dulciuri, 7 Apr 2015 | 18072 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am vazut pe pagina de facebook a Pokhai o reteta de prajitura cu branza de vaci si ciocolata. Pe unele bloguri am vazut aceasta prajitura cu denumirea de "pasca cu ciocolata". Prajitura mea n-a iesit atat de frumoasa ca a Pokhai, desi am respectat instructiunile ei. Oricum am sa repet prajitura si am sa o prepar intr-o tava dreptunghiulara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: 
  • 4 oua
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • Ingrediente umplutura: 
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra 
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g faina
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata:

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 minute. Intre timp ne ocupam de umplutura.

Se mixeaza untul cu zaharul pudra, se adauga branza de vaci, smantana si ouale si se mixeaza . Se adauga faina, extractul de vanilie, coaja de lime si stafidele. Umplutura se pune peste blatul copt in prealabil si se introduce tava in cuptor pentru inca 50 minute. Cand e gata prajitura, se lasa sa e raceasca complet apoi se pune in frigider pentru minim 2 ore, dupa care se poate scoate inelul detasabil al formei de copt si se poate taia prajitura. Se serveste pudrata cu zahar sau ornata dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]