Prajitura "Petre Roman"

de nicoleta_girl in Prajituri, 25 Sep 2013 | 8524 vizualizari

 

Buna! Ma numesc Nicoleta si vreau sa va prezint o reteta pe care o apreciaza toata familia si care este, de asemenea, preferata mea pentru ca este foarte usor de preparat si de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 150-200 g zahar
  • margarina (50-100 g)
  • esenta
  • lamaie
  • nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 200 g zahar

Pentru decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Pentru blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Pentru crema:

Se bate oul cu zaharul pana se albeste compozitia, se adauga faina si amestecand continuu laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca pana ajunge la fierbere si mentinand 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga margarina amestecand cu telul. Dupa ce se raceste crema se adauga esenta, nuca de cocos si putina zeama de lamaie.

Pentru asamblare:

Se caramelizeza zaharul si se adauga peste blat avand grija sa acoperim toata suprafata. Lasam sa se intareasca caramelul putin si apoi adaugam crema . Lasam la racit apoi ornam cu frisca si ciocolata rasa!

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:13

deyutzky 1

25.09.2013, 19:02

buna prajiturica bine ai veniiit!

simo_da 1

23.10.2013, 17:43

nu scrie cand se pun galbenusurile, ce fel de esenta si cata nuca de cocos.in rest reteta e ok si usor de facut.multe retete reusite si complete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"