Prajitura pufoasa cu caise

de nico_nico in Prajituri, 7 Iul 2011 | 8997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 13 linguri de zahar+8 linguri zahar(pentru bezea),
  • 13 linguri faina,
  • 100ml lapte,
  • 8 linguri ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • cam. 300 gr. caise,
  • 2 plicuri de zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu caise:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara samburi(injumatatite) cu scobitura in sus.Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare.Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca.

Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]