Pentru ornat o sa folosim nuca de cocos.
Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si faina treptat amestecata cu praful de sare.Se amesteca compozitia iar apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam la cuptor cca 20 de minute pana la proba de apasare-aluatul trebuie sa isi revina la forma initiala.Dupa ce au trecut cele 20 de minute lasam sa se raceasca dupa care taiem in 2 foi. Pentru prepararea cremei o sa punem la fiert 400 ml de lapte.Intr-un bol se amesteca zaharul, ouale, zaharul si restul de lapte rece. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba adaugam compozitia de mai sus si o lasam cca 5 minute pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc si o turnam intr-un bol. Cand este apropae rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama de lamaie si coaja. Pe o tava punem prima foaie si adaugam crema de lamaie (mai oprim cca 4 linguri pentru ornat) si intindem uniform iar apoi se aseaza foaia de blat. Se adaugam restul de crema si se presara nuca de cocos deasupra.
Este delicios de gustoasa!!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro