Prajitura rasturnata cu cirese

de Bucataras Medi in Prajituri, 1 Aug 2013 | 5460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu cirese:

Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel  aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele.

Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat iar cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul.  Adaugam dupa gust si esenta de rom. Amestecam. La final incorporam  faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine pentru o buna omogenizare.  Turnam compozitia peste cirese si dam  la cuptor  pentru circa 30 de minute. Facem testul scobitorii si daca prajitura este gata facuta scoatem tava din cuptor si o lasam la racit dupa care o rasturnam pe un platou.

Pudram prajitura cu zahar pudra si apoi taiem felii potrivite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt