Prajitura rasturnata cu mere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 17788 vizualizari

 

reteta de la miha,putin modificate cantitatile

 

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 265 g iaurt
  • * 4 linguri ulei
  • * 1 plic praf de copt
  • * 265 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Umplutura:
  • * 8 mere
  • * 1 lingura scortisoara
  • *Decor:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere si caramel:

Caramel:

Adaugam merele curatate si taiete in felii groase si se presara scortisoara,apoi se amesteca cu,caramelul,pana sunt invelite in caramel.

Blat:

Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce acesta se raceste. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.

Merele caramelizate le punem intr-o tava unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.

Decor:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza.lasam la racit si apoi turnam peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]