Prajitura romburi dulci

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 9315 vizualizari

 

Totul a pornit de la niste nuca macinata,ramasa de la macinici .A,sa nu uit si mica mea tavita.Avand deja 1 ingredient si un recipient,de aici in colo a fost floare la ureche.....iar bat campii,dar zau ca-mi place.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 20 g nuca macinata
  • 20 g merisoare taiate marunt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 20 g zahar brun
  • 1 lingura smantana
  • Crema
  • 200 ml smantana mai groasa,20% grasime
  • 100 g crema finetti
  • 10 g gelatina
  • 30 g zahar farin
  • aschii de ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura romburi dulci:

Blat:

Separam albusurile de galbenus,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam zaharul si mai batem cca 20 min.Separat frecam galbenusurile cu zaharul brun si lingura de smantana pana isi dubleaza volumul,apoi rasturnam peste albusuri si amestecam cu miscari lente de jos in sus.La final adaugam nuca,merisoarele si faina si omogenizam compozitia.Tapetam o tavita cu hartie de copt,23/15 cm,turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca

Crema :

Smantana impreuna cu zaharul farin o mixam bine,nu trebuie sa devina frisca,doar sa se topasca bine zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam crema finetti si omogenizam bine.Gelatina o hidratam cu apa rece,apoi pe baie de abur pana devine lichida.Incorporam gelatina in crema,adaugam aschii de ciocolata si amestecam bine.

Asamblare:

Tava in care am copt blatul o imbracam cu folie alimentara asezam blatul apoi turnam crema,deasupra presaram aschii de ciocolata.Dam tava la frigider pentru 1 ora.Cand crema s-a intarit,portionam prajitura folosind un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura romburi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]