Prajitura sarbeasca, Tunischi

de Bucataras Diana in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 7493 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori.
Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am facut-o si noi. Nu stiu cat de sarbeasca este :P, dar este foarte buna. Ne-a facut probleme cu taiatul si cu aspectul, dar merita... Noi am facut doua tavi, o sa vedeti si in poze, intr-una am pus foaie de copt, pe cealalta am uns-o cu ulei, a doua varianta, parca este mai buna. O sa trec ingredientele pentru o tava.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 300 g nuci taiate
  • 1 borcan gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarbeasca, Tunischi:

Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam la cuptor pentru circa 15-20 de minute, dupa care scoate tava si o lasam sa se raceasca. Pentru crema, amestecam cele 8 galbenusuri cu restul de zahar, turnam laptele caldut, punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la fiert, la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Ungem blatul cu gem de caise, turnam crema, ungem cu frisca si presaram ciocolata rasa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarbeasca, Tunischi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea