Prăjitură "Savarina "

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 12254 vizualizari

 

O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 căni zahar
  • 400 g iaurt
  • 3 căni faina
  • 2 prafuri de copt

Sirop :

  • (1) 2 cești apa rece
  • (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom

Decor:

  • 2 borcane (400g ) dulceață
  • 300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură "Savarina ":

Se da drumul la cuptor.

Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. 

Se  da la cuptor pana trece testul scobitorii. 

După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească. 

După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul  și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece. 

Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie. 

Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.

Poftă buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]