Prajitura Semiluna

de Alexandra Elena in Prajituri, 10 Noi 2012 | 10304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet unt
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • nuci
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Semiluna:

  Se freaca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa, se separa galbenusurile de albusuri, se adauga cate un galbenus, in timp ce amestecam, nu amestecam prea mult deorece se poate taia crema.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin tari, se adauga peste restul compozitei, se razaleste coaja de la o lamaie, si se adauga nuca taiata marunt.

Se adauga faina cernuta, in ploaie, se amesteca usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care presaram cateva nuci taiate marunt si se pune in cuptorul preincalzit , la 180 de grade, timp de 30-40 de minute, verificam cu scobitoarea.

   Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in forma de semiluna cu ajutorul unui pahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Semiluna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiluna