Prajitura Silviana

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2010 | 12442 vizualizari

 

Este atat de buna...incat o mananci cu ochii....savuroasa! Este mai elaborata reteta...dar merita...

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 300gr biscuiti
  • 3 pachete de piscoturi( sau unul dublu si unul simplu)
  • crema de biscuiti
  • 1 pachet mare de biscuiti petite beaurre 300 gr
  • 200gr unt
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Crema de vanilie
  • 3 oua,
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 150 de ml frisca
  • 3 pliculete de vanilie + 1 esenta de vanilie  
  • siropul de zahar pentru piscoturi
  • 2 cani mari de apa( eu pun plata)
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Sosul de cioco
  • 200 frisca lichida,
  • o ciocolata neagra
  • o ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Silviana:

crema de biscuiti

Se pune pe foc frisca si zaharul, esenta de rom, se amesteca usor, cand se incalzeste destul se adauga untul bucatele si se mixeaza bine, totul se adauga peste biscuitii sfaramati intr-un vas, se amesteca indelung, cu blenderul...se da la rece.

Crema de vanilie

totul se mixeaza si se pune pe foc mic, se amesteca continuu, pana se ingroasa, se baga blenderul sa sfarme eventualele cocoloase si se mai lasa un minut pe foc....se da la rece

siropul de zahar pentru piscoturi

2 cani mari de apa( eu pun plata) si 150 gr zahar plus o esenta de rom , totul se pune pe foc si se amesteca usor...nu se fierbe...se lasa la racit

Asamblarea prajiturii

se ia un platou se aseaza piscoturile inmuiate pe jumatate in sirop, si se pune crema in straturi...un blat de piscoturi, un strat de crema de biscuiti, un blat de piscoturi si un strat de crema de vanilie, apoi din nou blat de piscoturi si din nou crema de biscuiti, se incheie cu blatul din piscoturi.

Sosul de cioco

200 frisca lichida, plus o ciocolata neagra si o ciocolata cu lapte se topesc usor pe foc, atentie nu se fierbe ci doar se infierbanta, cand este gata de adauga 50 gr unt bucatele si se amesteca pana se raceste usor...se toarna deasupra prajiturii cu lingura peste tot si deasupra se rad fulgi de ciocolata alba...si pofta buna la desert!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare crema de biscuiti prea tare, mai adaugati putina frisca lichida...astfel incat sa devina perfect tartinabila crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Silviana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]