Prajitura Silviana

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2010 | 11923 vizualizari

 

Este atat de buna...incat o mananci cu ochii....savuroasa! Este mai elaborata reteta...dar merita...

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 300gr biscuiti
  • 3 pachete de piscoturi( sau unul dublu si unul simplu)
  • crema de biscuiti
  • 1 pachet mare de biscuiti petite beaurre 300 gr
  • 200gr unt
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Crema de vanilie
  • 3 oua,
  • 125 gr zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 150 de ml frisca
  • 3 pliculete de vanilie + 1 esenta de vanilie  
  • siropul de zahar pentru piscoturi
  • 2 cani mari de apa( eu pun plata)
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta de rom  
  • Sosul de cioco
  • 200 frisca lichida,
  • o ciocolata neagra
  • o ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Silviana:

crema de biscuiti

Se pune pe foc frisca si zaharul, esenta de rom, se amesteca usor, cand se incalzeste destul se adauga untul bucatele si se mixeaza bine, totul se adauga peste biscuitii sfaramati intr-un vas, se amesteca indelung, cu blenderul...se da la rece.

Crema de vanilie

totul se mixeaza si se pune pe foc mic, se amesteca continuu, pana se ingroasa, se baga blenderul sa sfarme eventualele cocoloase si se mai lasa un minut pe foc....se da la rece

siropul de zahar pentru piscoturi

2 cani mari de apa( eu pun plata) si 150 gr zahar plus o esenta de rom , totul se pune pe foc si se amesteca usor...nu se fierbe...se lasa la racit

Asamblarea prajiturii

se ia un platou se aseaza piscoturile inmuiate pe jumatate in sirop, si se pune crema in straturi...un blat de piscoturi, un strat de crema de biscuiti, un blat de piscoturi si un strat de crema de vanilie, apoi din nou blat de piscoturi si din nou crema de biscuiti, se incheie cu blatul din piscoturi.

Sosul de cioco

200 frisca lichida, plus o ciocolata neagra si o ciocolata cu lapte se topesc usor pe foc, atentie nu se fierbe ci doar se infierbanta, cand este gata de adauga 50 gr unt bucatele si se amesteca pana se raceste usor...se toarna deasupra prajiturii cu lingura peste tot si deasupra se rad fulgi de ciocolata alba...si pofta buna la desert!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare crema de biscuiti prea tare, mai adaugati putina frisca lichida...astfel incat sa devina perfect tartinabila crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Silviana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RAFAELO ®Laura S.