Prajitura "toamnei" cu prune

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2014 | 7448 vizualizari

 

De cand am vazut la Simona aceasta reteta m-a cucerit. Ea a folosit migdale si ghimbir, insa eu am schimbat putin, am asociat prunele cu nuci si lamaie. A iesit o pufosenie foarte buna, la care s-a cerut repeat...Multumesc pentru reteta Simona, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 canita mica miez de nuca
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "toamnei" cu prune:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.

Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.

Nucile le tocam si le punem in compozitie.

Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.

Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "toamnei" cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]