Prajitura Tosca

de alinutzika in Prajituri, 28 Dec 2011 | 11719 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! In poza apare alaturi de prajitura indragostita.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 8 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 50 g nuca de cocos
  • - 100 g mac
  • - 4 linguri faina
  • - 2 pliculete praf de copt
  • Pentru crema:
  • - 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 300 g unt
  • Pt ornat:
  • - biscuiti simpli
  • - ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Batem albusurile spuma ,adaugand pe rand zaharul. Adaugam apoi  nuca de cocos si macul. La urma punem si praful de copt si faina, amestecand usor. Se da la copt la 180 grade, pt aproximativ 20-25 de minute.

Pana se coace blatul, pregatim crema: punem laptele la fiert. Amestecam galbenusurile cu budinca si zaharul, apoi adaugam peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa. Cand crema e rece complet, se adauga untul, apoi se intinde peste blat.

Deasupra, asezam biscuitii, unul langa altul. Topim ciocolata cu lapte impreuna cu 3 linguri de lapte si un cubulet mic de unt la microunde, apoi o turnam peste prajitura dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]