Prajitura turnata cu mere

de corina241 in Prajituri, 13 Dec 2011 | 4307 vizualizari

 

Am facut ''repetitii'':)))) pentru Craciun,dar am gresit forma bradului:))))....a trebuit sa ma ajute micutele mele si uite ce-a iesit....!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 3 oua intregi
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 14 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust(depinde cat sunt d edulci merele)
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Frecam ouale cu zaharul,adaugam uleiul si continuama sa frecam pana se incorporeaza.Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,adaugand si laptele.Aluatul trebuie sa curga ,fiind mai gros decat aluatul de clatite.se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat si-l bagam la cuptor pentru 10-12 minute in cuptorul incins la 180 grade.

se scoate si se pune amestecul de mere,dupa ce au fost curatate de coaja date pe razatoare si calite la foc mic impreuna cu zaharul si scortisoara.Turnam si restul de aluat si se pune iarasi la copt pentru alte 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.Eu am incercat sa fac un bradut fara sablon;) .Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu măr şi glazură de brânză