Prajitura ungureasca

de Denissa in Prajituri, 10 Ian 2013 | 25478 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • FOAIA
  • 300 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 210 gr zahar
  • 210 gr nuca macinata
  • 4 oua
  • +
  • o jumatate borcan de gem de prune (sau cat aveti nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.

Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.

Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.

Pentru crema se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si nuca macinata.

In compozitia cu nuca se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Crema astfel pregatita se toarna peste foaia unsa cu gem. Se coace la cuptor pana se rumeneste pe margine aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Linzer cu aluat ras si dulceata de gutui si nuca