Prajitura Valurile Dunarii

de Ligia Bxl in Dulciuri, 8 Aug 2013 | 9854 vizualizari

 

Inca o prajitura care i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr de zahar
  • 250 gr de unt
  • 6 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr de faina
  • 1 plic praf de copt
  • ptr jumatatea din compozitie 2 linguri de cacao si 1 de lapte
  • cateva fructe de padure(zmeura)

Crema:

  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 200 gr de zahar
  • 600ml lapte
  • 250 gr de unt

Glazura:

  • 400 gr de ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 8 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul:se mixeaza untul cu zaharul,apoi adaugam cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.Se pune apoi esenta de vanilie,faina , praful de copt si laptele.Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu cacao si 1 lingura de lapte,apoi compozitia alba se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Peste compozitia alba se pune cea de cacao,apoi se pun din loc in loc fructele si se da la cuptor ptr coacere.

Crema:se fac cele doua budinci cu ingredientele din reteta.Se lasa la racit apoi se adauga in untul mixat spuma si se amesteca bine,apoi se intinde pe blatul copt dupa racire.

Glazura:se fierb toate ingredientele la foc mic apoi se lasa la racit si se intinde peste crema.Se da prajitura la rece,apoi se portioneaza si se portineaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura VALURILE DUNARII