Prajitura Vienetta

de ralu_ca in Prajituri, 22 Feb 2014 | 10273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 gr Rama
  • Glazura:
  • 300 gr zahar
  • si:
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vienetta:

Cele 6 galbenusuri le frecam cu 6 linguri zahar si 6 linguri apa . Separat albusul se bate spuma, adaugam treptat galbenusurile frecate si amestecam usor. Adaugam faina si nuca macinata treptat si in cele din urma praful de copt stins in putina zeama de lamaie . Din aceasta compozitie coacem pe dosul tavii 3 foi. Caramelizam cei 300 gr de zahar si o parte de la 2 foi coapte le ungem cu aceasta.

Crema: 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de faina si 100 gr zahar le amestecam si adaugam treptat cei 200 ml lapte rece dupa care il punem la foc si il fierbem pana se ingroasa. Lasam la racit si adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Crema obtinuta o intindem pe una din foaia unsa cu zaharul caramel, o acoperim cu urmatoarea foaie, apoi punem restul de crema si acoperim cu foaia ramasa. Deasupra am pus zahar caramelizat si glazura din cacao ( pe foc am pus cacao si zahar, am amestecat si am turnat si laptele ).

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vienetta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Geanina87 1

22.02.2014, 19:33

Lavinia 1

22.02.2014, 20:14

foarte faina

Rocsi 1

22.02.2014, 20:52

Imi place mult asa ca fur o buatica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]