Prajiturele "Boabe de cafea"

de Criss in Prajituri, 3 Ian 2012 | 10488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g biscuiti (eu am pus mai multi 10 pungute, deci 440g ca s-au adunat o tona de la scoala :D)
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -100 g unt/margarina topita
  • -100-120 ml cafea
  • Pentru glazura:
  • -100 g ciocolata (eu am pus jumatate amaruie, jumatate cu lapte)
  • -frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele "Boabe de cafea":

Se macina biscuitii si nucile si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul pudra, cacao, esenta de rom, untul topit si cafeaua. Cafeaua se adauga treptat, in timp ce se framanta un aluat ca de salam de biscuiti. Din acest amestec se formeaza bilute, care se aplatizeaza dandu-li-se oforma ovala. Cu ajutorul unui cutit se face o adancitura si astfel obtinem bobitele de cafea. Voi puteti sa le faceti mai frumoase. :)

Se pun prajiturelele in frigider pentru o ora dupa care se glazureaza. Se topeste ciocolata la microunde si se adauga frisca pana cand se obtine o glazura suficient de cremoasa. Se ia fiecare bobita de cafea si se glazureaza, adica se introduce "fata" in ciocolata. Va cam umpleti de ciocolata pe degete, dar nu conteaza. :) Se lasa sa se usuce, apoi se pun in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie