Prajtura Shadow

de roberta24 in Prajituri, 20 Feb 2010 | 8869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de faina
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • 8 oua
  • Crema:
  • 1/3 din compozitia de blat
  • un pachet de unt
  • o fiola esenta de rom
  • Spuma de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata amaruie(eu am folosit Primola)
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajtura Shadow:

Blatul: Amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc, fierbem pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul fierbite peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Intre timp separam ouale, peste crema de cacao incepem si adaugam galbenusurile unul cate unul, omogenizand foarte bine dupa fiecare galbenus adaugat. Oprim 1/3 din crema obtinuta(o ceasca de crema), in restul de 2/3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Crema: Batem spuma untul moale, apoi incepem si adaugam crema oprita de la blat lingura cu lingura, la final adaugam esenta de rom.

Spuma de ness: Batem foarte bine frisca, adaugam zaharul si nessul.

Pentru ornat: Rupem ciocolata amaruie bucatele o adaugam in frisca lichida si o punem pe baie de aburi, amestecam pana se topeste ciocolata si apoi lasam la rece. dupa ce s-a racit complet batem bine compozitia cu mixerul pana obtinem o spuma de ciocolata. Cu ea vom orna prajitura cu ajutorul unei seringi pentru ornat.

Dupa ce s-a racit blatul, intindem pe blat prima crema cu rom, apoi punem spuma de ness, iar la final facem diferite ornamente cu spuma de ciocolata. Facultativ putem presara deasupra nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajtura Shadow" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

21.02.2010, 23:36

ARAT SUPER BINE AM SA O INCERC DAR DUPA POST,DE FAPT POATE CHIR DE PASTE

mamidesara 1

13.03.2010, 19:53

e la favorite

epurasha2bb 1

03.05.2010, 21:38

ia sa o scoatem noi din ''umbra'' si sa o executam ca prea e frumoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine