Profiterol

de Adele in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 5099 vizualizari

 

Un desert delicios si care se poate combina dupa gustul si placerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 gogosi bignè.
Crema.
  • 400 ml lapte.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 galbenusuri.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 50 gr unt.
Decor:
  • Ciocolata amara.
  • Frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.

Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece  pentru cel putin o ora.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata ,pentru crema se poate folosi si cacao amara.

2

Gogosile bignè se pot face si in casa.

3

Se poate folosi orice tip de crema sau chiar inghetata ,bineinteles dupa se vor conserva in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu crema de vanilie