Pufosele (gogosi de post)

de deyutzky in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 32256 vizualizari

 

Sincer va spun...sunt cele mai gustoase si mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum :))) din ingredientele de mai jos mi-au iesit peste 50 de bucati ...acum nu va ganditi ca le-am mancat deja :-s :)) va astept si pe voi >:D

 

INGREDIENTE

  • aprox. 900 gr faina
  • 1 cub drojdie Dr.Oetker (42 gr)
  • 1 cana jumatate apa calduta
  • o jumatate cana de zahar
  • o jumatate cana de ulei
  • sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosele (gogosi de post):

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.

Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.

Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.

Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.

Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosele (gogosi de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

sofiannagreen 1

07.04.2013, 16:30

..cred ca toti astia care ati comentat aici ..ati comentat imaginea...care oricum nu e clara... Bag mana in foc, ca nu ati testat unul reteta in sine!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:42

draga sofia...inainte sa faci niste comentarii urate...asigura-te ca ai testat reteta si ai urmat toti pasii, corect!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:44

poate ai scapat sticla de ulei in compozitie...cine stie?))))...sau le-ai uitat in uleiul incins

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta