Pui basquaise

de oanapl in Pui, 28 Ian 2017 | 5811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe pui cu spate
  • 150 g de jambon uscat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 3 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 kg rosii sau doua cutii de rosii în bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru maruntit
  • ulei de masline
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basquaise:

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.

 Tai ceapa pestisori si usturoiul felii.
Scoti bucatile de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf de sare, pana devine translucida si fondanta. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci minute, torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand des.
Dupa zece minute, adaugi fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic, pana aproape se evapora tot lichidul. Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati sau cele doua cutii de rosii în bulion, amesteci si mai dai un clocot. Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa.
Adaugi sare si piper, daca e necesar si servesti fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basquaise" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci