Pui cu legume in vas roman

de Irina in Pui, 24 Feb 2014 | 5282 vizualizari

 

Aproape ca uitasem de vasul meu roman, ascuns intr-un fund de dulap. Mi s-a facut pofta instantaneu de un pui rumen si fraged, gatit simplu, cu niste legume pe langa el.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 fenicul
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 2 capatani de usturoi
  • sare si piper 
  • busuioc
  • chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in vas roman:

Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos. 

Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas.

Am curatat legumele, cartofii i-am taiat in doua, iar feniculul in patru. Morcovii si ceapa le-am lasat intregi, iar usturoiul l-am desfacut fara sa il curat de coaja. 

Pe langa pui am adaugat cartofii, morcovii si ceapa si am condimentat.  Am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la cuptor pentru 45 minute. 

Am adaugat in vas feniculul, ciupercile si cateii de usturoi si am lasat vasul in cuptor, la foc moale, inca pe atat. 

Cu 15 minute inainte de final, am lasat vasul in cuptor fara capac, pentru ca puiul sa se rumeneasca frumos. Sa nu uit: din cand in cand am uns puiul cu zeama lasata in vas.

Puiul s-a rumenit frumos la suprafata, dar interiorul e foarte fraged. Fiecare leguma si-a pastrat gustul, ba chiar e mai pronuntat, mai dulce, surprinzandu-te cu fiecare noua imbucatura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu quinoa