Acest fel de mancare e pe lista mancarurilor de casa preferate cu pui. Normal eu faceam tocanita de pui separat, dupa cum toata lumea o stie, dar sotul meu m-a invatat ca daca fierb pastele in sos e si mai buna...si a avut dreptate . Duminica am facut-o si am zis sa va arat ce a iesit...
- Portionam puiul
- Intr-o cratita incapatoare calim ceapa bine in ulei si adaugam ardeiul si carnatul taiat cubulete mici. Adaugam bucatile de pui si amestecam, patrunzandu-le bine pe toate partile, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper, sos picant, delicat si turnam vinul. Lasam 2-3 minute si apoi punem apa fierbinte, cat sa acopere puiul. Lasam la foc mic sa se fiarba bine carnea. Eu am pus la oala cu presiune; Referitor de timpul de gatit trebuie sa tinem cont de tipul de carne. Puiul de casa ia mai mult timp de gatit pe cand puiul din comert se face mult mai repede.
- Cand e bine foarta , gustam de condimente si apoi adaugam la nevoie inca putina apa fierbinte t cat sa acopere carnea si usturoi pisa. Adaugam pastele si acoperim cu capac pt cca 10 minute. Amestecam doar daca e nevoie.
- Pofta mare