Pui cu pleurotus

de bucatarimcudiana in Pui, 18 Feb 2013 | 3986 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamie Oliver din seriile de mancaruri rapide.
Daca nu am avut timp sa o postez pentru ziua indragostitilor, o propun pentru Dragobete, 1 martie , 8 martie, sau mai bine o faceti cand aveti timp.......... :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • ~300 gr.ciuperci pleurotus
  • 10 rosii cherry(sau cate vreti)
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • condimente dupa gust si preferinte
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pleurotus:

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire.

Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc iute, se adauga ciupercile care se rup cu mana, nu trebuie sa fie bucati mici, se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa pana scade sosul.

Intre timp se amesteca si se gusta daca mai necesita sare. Tot procesul asta dureaza destul de putin cam 10 min.Puiul si ciupercile se scot pe farfurie, se pune parmezan ras deasupra si se pastreaza la cald. In aceeiasi tigaie se pun rosiile cherry si se perpelesc putin , atat cat sa se adune toata aroma ramasa in tigaie, se scot pe farfurie, se presara parmezan ras, si patrunjel verde tocat fin (eu nu am pus patrunjel, pentru ca ai mei consumatori nu le place :( )

TIPS-URI

1

nu ezitati sa o faceti, eu zic ca este pe placul tuturor, plus ca poate fi adaptata gusturilor.

2

se poate pune un catel de usturoi zdrobit , dupa care se scoate din tigaie, doar pentru aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]