Pui cu usturoi si cimbru

de claudiaO in Pui, 6 Feb 2020 | 2996 vizualizari

 

Din dorinta de a pune ceva bun lângă mamaliguta, am făcut acest minunat pui cu usturoi si cimbru. După ce mi-a trăznit mie ideea, am cautat pe net sa vad daca a mai făcut cineva si am gasit ceva asemănător la Gina Bradea .

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare de pui
  • 2 linguri untura
  • 1 căpătâna mare si frumoasa de usturoi
  • 2 lingurite cimbru
  • Sare, piper si 1 linguriță Maggi
  • 1 praf de boia dulce
  • 150 ml vin alb demisec
  • 1 lingura de pătrunjel la final
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu usturoi si cimbru:

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vreo 5 minute, apoi turnam vinul, adăugăm și maggi si fierbem înăbușit la foc potrivit pana se pătrunde puiul si mai scade sosul. Adăugăm restul de usturoi tăiat feliute, daca mai este cazul mai punem putina sare, presaram un praf de boia dulce si mai lăsăm pe foc 3-5 minute. Presaram patrunjelul si gata! 

Poftiți la masa!

TIPS-URI

1

Merge de minune cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu usturoi si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui