Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

de oanapl in Pui, 5 Iun 2021 | 4865 vizualizari

 

Acest preparat este absolut delicios și vi-l recomand cu drag. Se face foarte ușor și rapid. Eu m-am inspirat de pe site-ul Savori urbane și conform spuselor Oanei, este un preparat italo-american.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc. pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi
  • 30 g unt
  • 200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat
  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
  • 10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece
  • 30 g parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan:

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Separat (într-o altă tigaie) pui la călit usturoiul împreună cu untul. Adaugi spanacul congelat și lași să clocotească 3-4 minute, apoi torni smântâna dulce și asezonezi cu sare și piper.
Aștepți ca smântâna să dea în clocot (cca. 2 minute) după care torni această compoziție peste carnea prăjită din tigaie.
Într-o cană amesteci laptele rece cu amidonul și omogenizeză bine compoziția, apoi o torni peste carne și amesteci timp de câteva minute , până când se îngroașă sosul.
Presari parmezanul și amesteci să se topească și apoi oprești focul. se poate servi cu mămăligă sau piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana