Pui fript cu chat masala

de lira in Pui, 4 Aug 2010 | 5483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri ulei aromat cu hribi
  • o ceapa mica
  • 1 lingura de sos barbecue
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurita chat masala
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript cu chat masala:

Pentru marinata, ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoare, dupa care o amestecam cu uleiul, sosul barbecue, sucul de lamaie, boia, mustar, chat masala si sare piper.

Chat masala este un mix din urmatoarele condimente: ardei iute, sare, chimen, mango pudra, piper negru, cuisioare, scortisoara, cardamon, foi de dafin, ghimbir, asafoetida. In lipsa, merge si chilli.

Se spala carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie, dupa care se taie felii de vreo 2 cm grosime.

Bucatile se pun in bolul cu marinata, se amesteca putin si se dau pentru jumatate de ora la frigider.

Bucatile de piept de pui se scot din marinata si se pun pe gratarul incins, eu am folosit o tigaie grill, si se lasa pana se rumenesc. Din cand in cand se stropesc cu cate o lingurita de marinata.

Eu am servit puiul cu o portie de cartofi prajiti si cu salata.

Reteta este rapida, iar ingredientele din marinata ii dau un gust special si il face foarte fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fript cu chat masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi