Pui in sos de iaurt si curry

de anomisana in Pui, 23 Aug 2012 | 6957 vizualizari

 

Am găsit reţeta asta la bucătăresele vesele, mi-a plăcut cum arată, aşa că am executat-o modificând pe ici pe colo, adăugându-i şi o pată de culoare, cu ajutorul unor legume. Din fericire i-a plăcut şi pofticiosului meu, care preferă carnea doar cu sare şi piper.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc piept de pui (cam 800 g)
  • 200 ml kefir
  • 400 ml iaurt
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 caţei de usturoi
  • 1 linguriţă ardei iute tocat (Univer)
  • sare, piper după gust
  • 1-2 linguriţe Curry (după gust)
  • ulei de măsline pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de iaurt si curry:

Pieptul de pui mi-a fost cumpărat dezosat, aşa că doar l-am tăiat in două pe lung, l-am spălat şi l-am uscat cu şervete de hârtie.

Am curăţat usturoiul şi l-am dat pe o răzătoare fină. Într-un bol am pus toate ingredientele, am amestecat să se omogenizeze şi am pus carnea în acest sos, apoi am pus-o la frigider preţ de vreo 3 ore. Recomandarea era să se lase de pe o zi pe alta, dar eu am uitat că nu mai am Curry şi a trebuit să aştept dimineaţa să cumpăr, apoi nu am mai avut răbdare să las prea mult în frigider.

Cum spuneam, am lăsat carnea în sos la frigider 3 ore. Când am scos-o, am curăţat-o puţin de sos şi am rumenit-o în tigaie, pe ambele părţi  în puţin ulei de măsline. Ideal ar fi să aveţi o tigaie în care să încapă toată carnea odată, altfel la tura a doua se va carameliza sosul, cum s-a întâmplat la mine.

Am pus toată carnea într-un vas de sticlă termorezistentă, am turnat sosul deasupra şi am pus în cuptorul încălzit pentru 20 de minute.

Până s-a copt carnea, m-am ocupat de garnitură. Am fiert o căniţă de orez cu puţin curry, până a scăzut toată apa şi a fost fiert orezul, apoi l-am amestecat cu două linguri de caşcaval ras pe o răzătoare fină. Am pus orezul în forme de îngheţată unse cu ulei, pentru a-i da formă.

Am fiert la aburi 2 morcovi tăiaţi cuburi şi amestecaţi cu doi ardei roşii tăiaţi tot cuburi. După ce s-au fiert, am adăugat o cutie de 400 g mazăre şi 200 g porumb dulce şi am încălzit tot amestecul. Nu l-am mai tras la tigaie cu unt, pentru că deja avea puiul destule grăsimi.

După conţinut şi după ce am mai văzut eu pe la emisiunile culinare la tv, această reţetă este de influenţă indiană (doar puiul cu sos). Asta este tot. Poftă bună.

TIPS-URI

1

În loc de caşcaval ar fi fost mai bun puţin parmezan, dacă m-aş fi gândit din vreme, dar cum eu gătesc după inspiraţie... asta este.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de iaurt si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

23.08.2012, 22:09

mmmmmm bun

Rocsi 1

23.08.2012, 23:21

Ce gustos o fi...

anomisana 1

25.08.2012, 10:20

Multumesc fetelor pentru aprecieri. Laura, poate nu ai incercat curry pana acum, dar sigur ai incercat unele dintre condimentele din acest amestec.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos